VALLONIA

Quality

DETALJER

 
Vallonia_1334.jpg
  1. Produkt Design

Vår produkt design utgår från vår egen erfarenhet utav att själva använda produkterna, lyssna på våra kunder och hela tiden förbättra design och funktion så att vi får ett oöverträffad kvalitet i som fungerar bättre, håller längre och känns bättre att använda. 

Vallonia_1110.jpg
Vallonia_1087_vitt_fönster.jpg

2. Projekt Design

När folk säger att de ”Jag älskar era glasväggar” så är det ofta helheten man menar, hur väggen smälter in i övriga inredningen och spröjs linjerar och skapar symmetri med tex köket luckor eller andra detaljer men också att placering av dörrar och öppningar är genomtänkta. Det uppnår vi genom vår specialiserade kunskap och erfarenhet skapa inredning utifrån ett designperspektiv. 

I varje bostad uppkommer utmaningar som man behöver lösa, från stora som hur skiljer vi av den öppna planlösningen på ett effektivt sätt till tekniska som (hur kan vi få glasväggen att smälta in med övriga inredningen och på så sätt få en funktionell rumsavdelare att även kännas elegant. 

Vallonias expertis inom design är nödvändig för att kunna kontrollera alla de faktorer som spelar för att uppnå ett resultat som fungerar smidigt, är visuellt attraktivt och arkitektoniskt genomtänkt.

Mirror front interior.jpg

3. Material

Vi väljer material baserat på vad som fungerar bäst för dig. Inte för att minimera kostnader eller maximera produktionseffektivitet. De flesta i vår bransch är fokuserade på ytan, kostnadssdrivna vilket leder till att många rumsavskiljare, även i de mest exklusiva hemmen är av klumpiga konstruktioner och mycket lägre kvalitet än vad de borde vara, vilket ofta är oklart förrän det är försent och glaspartiet på plats. För att våra kunder ska få en tydlig bild av vad de beställer tar vi alltid fram visuella förslag väl förankrade i kundens behov innan vi sätter igång med tillverkningen. 


Vi ställer frågor som: Hur kommer dörrar öppnas och stängas smidigt. Hur kan vi garantera att materialet och lackeringen hålla över tid? Hur kommer de åldras? Sen letar vi upp de material vi vill arbeta med eller hittar företag som vill ta fram detta tillsammans med oss. 

Vår process Vallonia.jpg

4. Hantverk


Precis som med en vacker sportbil eller en kvalitets klocka, kräver Vallonias hantverkskunnande mer än bara skicklighet inom ett område.

Vi försöker balansera det traditionella handgjorda med användandet av automatiserade processer. Vi är mindre automatiserad än andra företag i vår bransch, dels på grund av materialen vi använder. Men mest av allt för att det ger ett annat slutresultat som ser och känns annorlunda. 

Alla våra produkter är noggrant synade för att hålla absolut högsta finish och funktion. Slagdörrar och skjutdörrar ska stängas smidigt och tyst. Spröjs och ramar ska vara snyggt svetsade utan synliga svetsloppor eller trubbiga kanter. Lackeringen ska vara jämn, skruvar ska vara försänkta och i samma kulör som partiet. 

Frista%CC%8Aende+En+sektion.jpg

5. Installation

Våra produkter är enkla att installera och det börjar redan i designskedet av varje projekt. Våra ingenjörer konstruerar varje del för att förenkla installationsskedet. Alla delar levererar fullt monterade förutom glas som kommer separat för att minimera skador. Vi minimerar tiden för installation och med vår enkla moduler krävs det minimalt med kunskap för att kunna installera våra partier. 

Vi förbereder ert team för en enkel och smidig installation

Vårt team erbjuder vägledning redan i ett tidigt stadie så att era hantverkare enkelt ska kunna installera partierna. Våra partier är byggda för i moduler som enkelt monteras fast i varandra, i alla projekt medföljer visuella installationsanvisningar med produkten och digitalt i din projektmapp.